Routebeschrijving

Pieterpadwandelaars

Wanneer u van Laren naar het zuiden loopt: Zo’n 2,7 km voor Vorden kruist de Larense weg de Enzerinckweg. Dit is bij ANWB paddestoel 22150, fietsknooppunt 85 De Stroet. Hier gaat u linksaf de Enzerinckweg op. Daarna de eerste weg rechts, dit is de Galgengoorweg, en dan is het meteen het eerste huis aan uw linkerkant.

Loopt u van Zelhem naar het noorden dan loopt u Vorden voorbij richting Laren. Wanneer u landhuis Het Enzerinck gepasseerd bent en op de Larenseweg komt, ziet u De Haemelt aan de overkant van de wei liggen. U gaat linksaf, op het kruispunt gaat u rechtsaf de Enzerinckweg op en de volgende hoek naar rechts. Dit is de Galgengoorweg, de Haemelt is het eerste huis aan uw linkerkant.

Wilt u een korter stuk lopen vanaf Vorden, volg dan niet de Pieterpad-aanwijzing maar onderstaande beschrijving vanaf het station. (Onder kop Openbaar Vervoer)

Auto

Vanuit Vorden volgt u de bordjes ‘Urtica-de Vijfsprong’. De Haemelt is het laatste huis voor de vijfsprong waar Urtica-De Vijfsprong aan ligt.

Fiets

Van welke kant u ook komt: volg de bordjes ‘Urtica-de Vijfsprong’ . De Haemelt is ernaast gelegen.

Openbaar vervoer

Vanuit Zutphen neemt u de trein naar Winterswijk. Vorden is de eerste halte. U wandelt door het bos in een half uur als volgt naar de Haemelt:

Met uw rug naar het station rechts de straat in, dan naar rechts het spoor over. Eerste weg rechts (Overweg), na 50 meter zandpaadje links. Bij het kruispunt met de asfaltweg rechtdoor oversteken. Langs de boerderij, bij knooppunt (bord) rechts aanhouden (Lekkebekje). Bij de verharde weg rechtdoor (Galgengoorweg). Het laatste huis voor de vijfsprong is de Haemelt.

Wij kunnen u eventueel met de auto van het station halen.